Hva Betyr Det At Ditt Kredittkort Har Cashback

For deg som kjører bil er det mye penger å spare ved å bruke et bensinkort (også kalt Diesel- og Drivstoffkort). Det fungerer som oftest slik at de bonuspoengene man har samlet opp blir tilskrevet din konto månedlig, men for eksempel med SAS EuroBonus MasterCard må du bruke disse poengene til å kjøpe nye flyreiser. I tillegg til bonusprogrammer vil disse kredittkortene ha andre fordeler som reiseforsikring og gebyrfrie uttak, men dette kommer helt an på hvilket kredittkort du velger.

Mange kredittkort inneholder muligheten til å kjøpe forsikringer, men det finnes også noen som gir deg gratis reiseforsikring, og dette gjelder hvis du betaler for din reise med kredittkortet. Uansett hvor du reiser i verden vil et kredittkort enklere aksepteres som betalingsmiddel fremfor ditt vanlige bankkort. Årsaken til dette er at både bilutleiefirmaer og hoteller foretrekker kredittkort ettersom det er enklere å belaste kunden hvis han har påført skader på bil/rom. Med et kredittkort får du akkurat dèt - et rentefritt lån hvis du betaler tilbake utestående innen 40-50 dager.

Et bensinkort er stort sett et vanlig kredittkort, men med en spesiell vri som gjør det mulig å tjene penger på å bruke det. De aller fleste kort er nemlig gratis å bruke - så lenge du betaler utnyttet kredittkort før den rentefrie perioden er over. De ulike bensinkortene benytter seg av konseptet cashback , men det gjelder kun når du fyller drivstoff. Samtlige bensinstasjonkjeder har sine egne bensinkort, som for eksempel Shell MasterCard De gir deg en hyggelig rabatt pålydende 40 øre per liter, enten du fyller bensin eller diesel.

Med Ikano Visa har du 1 % cashback på alle stasjoner, 1 % cashback på mat- og dagligvarer, samt 2 % på Shell sine stasjoner. Kortet har også en del andre rabatter som du kan lese om her Flexi Visa gir 4 % cashback innenfor en valgfri kategori hver måned, hvor du da kan velge drivstoff. Men den største rabatten får du nå hos Esso hvis du betaler med ditt 365 Privat Mastercard. Et bensinkort handler mye om fordelene du kan få, så det passer best for den som bruker bilen aktivt, enten i forbindelse med jobb eller andre aktiviteter.

Med kredittkort kan du dra nytte av andre fordeler som reiseforsikring, cashback og faste avslag på diverse varekategorier. Utenom bensinkort nevner vi også mulighetene for besparelser som følge av andre transportmetoder og innkjøp av mer drivstoffgjerrige biler. Et eksempel på dette er Shell Mastercard og Trumf som kan kombineres for å oppnå kr 1,10 rabatt per liter. Her finner man også informasjon om de generelle tilbudene som kommer med bensinkort. Flere bensinkort gir avslag på kjøp av andre varer og tjenester, og kan dermed hjelpe forbrukeren spare penger hvert år. Her har vi sammenlignet disse vilkårene og satt opp en oversikt over hvilke vi ønsker å anbefale.

Hvis du kjører din egen bil, gir bruk av Cresco Car Premium ti prosent rabatt på parkering på Gardermoen. Ved å bruk Gjensidiges Mastercard får du 35% rabatt om du bestiller varer fra nettbutikken til design House Stockholm, mens Cresco Car Premium gir deg 15 prosent rabatt når du handler på nett hos Oslo Sportslager. Har de OBOS Mastercard, får de i tillegg fire prosent rabatt ved kjøp av varer innen bygg, interiør, hus og hjem. De gir fire prosent bonus på flybilletter , togbilletter eller båtreiser, som blir trukket fra neste faktura.

Eksempel: Hos Flügger farve og Kitch'n får du 4 % bonus i tillegg til den faste rabatten på 20 % OBOS-medlemmer allerede har i disse butikkene! OBOS MasterCard gir deg hele 4 % bonus når du betaler med kortet i butikker innen byggevarer, hus, hjem og interiør. Eneste betingelse for opptjening av bonus er at butikken/utsalgsstedet aksepterer MasterCard og at betalingsterminalen er knyttet opp til riktig bransjekode. OBOS MasterCard gir deg hele 4 % bonus når du betaler med kredittkortet i butikker innen byggevarer, hus, hjem og interiør. Kredittkortet har et årsgebyr på 250 kr hvis du ikke er Saga eller Student kunde.